PinchukArtCentre
Фото: facebook.com/PinchukArtCentre

PinchukArtCentre вперше після початку повномасштабного російського військового вторгнення відновив роботу та представив виставку "Коли віра зрушує гори".

Про це повідомляється на сторінці PinchukArtCentre у Facebook.

На виставці "Коли віра зрушує гори" представлені роботи понад 45 українських і міжнародних митців і мисткинь. Виставка організована у партнерстві з бельгійським Музеєм сучасного мистецтва в Антверпені M HKA та урядом Фландрії.

"В експозиції твори з бельгійської колекції вступають у діалог із роботами українських митців та мисткинь, більшість яких була створена під час війни. Виставка спонукає відчувати, розмірковувати та рефлексувати поза межами негайних викликів війни", — розповіли у PinchukArtCentre.

Надавши роботи художників, фламандський уряд висловив солідарність із Україною. 

"Фламандський ландшафт вкритий шрамами Першої та Другої світових війн, тому символічною є одна з робіт в колекції — "В полях фламандських" (2000) Берлінде де Брьойкере, яка відсилає нас до подій Першої світової, коли Фландрія перетворилася на важливе поле бою. Тоді так само в окопах створювалися малюнки, писалися вірші й грала музика. Це був спосіб не втратити зв'язок із власною людяністю, не перетворитися на знаряддя війни. Відкриваючи цю виставку, PinchukArtCentre, M HKA та фламандський уряд поділяють думку, що мистецтво здатне розширювати можливості, що ми повинні дозволити мистецтву існувати та взаємодіяти з людьми та територіями, які потребують цього найбільше. Мистецтво дозволяє зберегти людяність, воно надає простір для вразливості, уяви та мрій", — розповіли у арт-центрі.

Також у рамках виставки представлений проект "Російські воєнні злочини". Фотографії, що стали частиною проєкту, були зроблені в різних куточках України від першого дня повномасштабного вторгнення росії і до початку липня. Світлини представляють колективний образ, створений фотографами, які долучилися до збору доказів і фіксації воєнних злочинів росіян.

Виставка "Коли віра зрушує гори" працює до 9 жовтня.

З 20 по 24 липня у PinchukArtCentre можна буде переглянути фільм "Маріуполіс". Покази розпочинаються о 18:45.

Час роботи PinchukArtCentre:

  • ср-нд - з 12:00 до 20:00; 
  • безкоштовні екскурсії виставкою проводяться в середу, четвер і п'ятницю о 18:00, в суботу і неділю о 14:00.

Під час повітряної тривоги відвідувачів просять спуститися до найближчого укриття, яке знаходиться у "Метрограді".

Український Дім відкриє виставку плакатів воєнного часу