Pinchuk Art Centre
Фото: pca-stream.com

Центр сучасного мистецтва Pinchuk Art Centre знову відновлює роботу та відкриє нову виставку "Коли віра зрушує гори", частиною якої став проєкт Russian War Crimes.

Виставка "Коли віра зрушує гори" була створена разом з бельгійським Музеєм сучасного мистецтва в Антверпені й урядом Фландрії. В ній було задіяно 45 українських та міжнародних митців.

Проходитиме виставка у приміщенні Pinchuk Art Centre за адресою вул. Велика Васильківська, вулиця Басейна, 1, 3-2. Відвідати її можна буде з 17 липня по 9 жовтня (з 12:00 до 20:00), без вихідних.

Одна з локацій в Pinchuk Art Centre

Одна з локацій в Pinchuk Art Centre

Роботи українських митців були створені в більшості під час війни. Серед митців — Олексій Сай, Нікіта Кадан, Влад Ралко, Алевтина Кахідзе та інші. Данна виставка має показати, що Україна – це відкрита, незалежна країна, яка цінує свій глибокий зв'язок з Європою.

Одна з локацій в Pinchuk Art Centre

Одна з локацій в Pinchuk Art Centre

В контексті проекту Russian War Crimes, в якому розповідається про воєнні злочини рф в Україні, спочатку був як окремий проєкт, згодом було вирішено об'єднати їх в одне ціле. Також у проєкті використали фотографії, зроблені в Україні від початку повномасштабної війни і до липня цього року.

Одна з локацій в Pinchuk Art CentreОдна з локацій в Pinchuk Art CentreСвоєрідною кульмінацією виставки є відео Олексія Сая, в якому митець зібрав понад 6400 фотографій зі свідченнями про воєнні злочини, які були вчинені російськими солдатами на нашій землі: "Масштаб цієї роботи в поєднанні з агресивною подачею й звуковим супроводом здатний надовго шокувати глядача".

Одна з локацій в Pinchuk Art Centre

Одна з локацій в Pinchuk Art Centre

У центрі обмежать рух транспорту: чому та як надовго