Підрив Каховської ГЕС: що відомо станом на 12:00

Після підриву Каховської ГЕС президент України Володимир Зеленський провів термінове засідання РНБО, на якому доручив провести евакуацію з районів ризику й забезпечити питною водою всі міста й села, які забезпечувалися водою з Каховського водосховища. 

Після підриву Каховської ГЕС Володимир Зеленський провів термінове засідання РНБОТакож погоджено комплекс міжнародних і безпекових заходів, щоб притягти рф до відповідальності за цей техногенний теракт. На засіданні РНБО повідомили, що в Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн машинного мастила, є ризик подальшого витоку ще понад 300 тонн.

Станом на 12:00 майже вся Каховська ГЕС залишилась під водою.

У зв’язку з руйнуванням греблі Каховської ГЕС та швидким підйомом води в річці Дніпро, частина території міста Херсона може потрапити у зону катастрофічного затоплення. Начальник Херсонської МВА Роман Мрочко зазначив, що рівень води може піднятися до 5 м.

Підрив Каховської ГЕС: що відомо станом на 12:00

Також є загроза затоплення району Річкового порту, Антонівського та Садівського старостинських округів. Наразі суттєво підтоплена Нова Каховка.

Підрив Каховської ГЕС: що відомо, фотоПідрив Каховської ГЕС, фото наслідківРосіяни продовжують обстрілювати Херсон, двоє поліцейських отримали осколкові поранення під час здійснення евакуаційних заходів у місті, повідомили в МВС.

Мешканців Херсонщини закликають рятуватися разом зі своїми домашніми улюбленцями. "Не залишайте тварин на ланцюгах чи у вольєрах/клітках. Бережіть себе, евакуюйтеся і дайте меншим друзям шанс на життя", — йдеться у дописі.

Наразі серед цивільного населення жертв немає.

Нагадаємо, що сьогодні вночі, 6 червня, російські окупаційні війська підірвали Каховську ГЕС: що відомо.

Наслідки підриву Каховської ГЕС для Києва — пояснення від "Київводоканалу"