Під Києвом загинув публіцист Сергій Заїковський

В ході контрнаступу української армії, штурму села Лук’янівка загинув український історик, перекладач та публіцист Сергій Заїковський.

Про це повідомили у видавництві "Пломінь".

"Наш друг та ідейний сподвижник. Завжди з гострим поглядом, незмінною іронією та блискучою ерудицією. Не буде перебільшенням сказати, що без нього видавництва «Пломінь» не було б. Ми встигли чимало зробити разом, проте планували ще більше. Неопубліковані книги та збірки, непрочитані лекції та нерозказані історії — від індоєвропеїстики до нових правих. Після перемоги ми будемо продовжувати справу його життя", — йдеться у повідомленні видавництва.

У Товаристві Українських Рідновірів уточнили, що Сергій загинув 24 березня. Він був 2-м номером у протитанковому розрахунку, у складі протитанкового взводу 1 батальону ОПСП ЗСУ "Азов"

"Разом із 1-м номером, другом Шкіпером (Денис Котенко), на правому фланзі атаки на с. Лук'янівка, зустрів бій із танком: відбулася танкова дуель українського танка та декількох російських. Розрахунок Деймоса та Шкіпера знаходився поряд, щоб знищити ворожий танк. В ході бою, постріл з танку влучив в місце неподалік, обоє загинули на місці. Tретій, друг Славян, був уражений осколками та важко поранений. Бойова задача була виконана, російські війська знищено, населений пункт — наш", — розповіли у ТУР.

Спротив російській окупації, день 30