У День пам’яті жертв політичних репресій тоталітарного режиму в історико-меморіальному заповіднику Биківнянські могили вшанували пам’ять жертв комуністичного режиму

Сьогодні, 21 травня, у День пам’яті жертв політичних репресій тоталітарного режиму в історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили" вшанували пам’ять жертв комуністичного режиму — українців та поляків, яких розстріляли через політичні погляди.

Сьогодні, 21 травня, у День пам’яті жертв політичних репресій тоталітарного режиму в історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили" вшанували пам’ять жертв комуністичного режиму"Тоталітарні режими, чи то російський чи радянський, діють за однією схемою: за ними залишаються жертви, скалічені долі сотень тисяч людей. Нам важливо берегти цю пам’ять", — наголосив Міністр культури Олександр Ткаченко.

21 травня у День пам’яті жертв політичних репресій тоталітарного режиму в історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили" вшанували пам’ять жертв комуністичного режимуНа території меморіалу знаходяться масові поховання людей, яких вбили в період з 1937 по 1941 років. Саме це місце обрали для таємного поховання жертв сталінських політичних репресій, яких розстрілювали у київських в'язницях НКВС УРСР. З 2012 року відкрили Міжнародний меморіал, який складається з двох частин: українського Меморіалу і польського військового цвинтаря. 

В історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили" вшанували пам’ять жертв комуністичного режиму"Хоч символічно, але і тут ми з поляками на одному майданчику – жертви як польських, так і українських невинних душ поховані в Биківні. Ми маємо про це пам’ятати, щоб те, що творять тоталітарні режими, не відбулося знову", — підкреслив Міністр культури.

Раніше ми писали, що в Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка представники ГО КримSOS посадили кримські сосни.

Росіяни активно шукають систему ППО у Києві та готують нову атаку