Петиція проти перейменування вулиці на честь Омельченка зібрала підписи менше, ніж за три доби

Петиція про недопущення перейменування вулиці на честь колишнього мера Києва Олександра Омельченка за три дні зібрала необхідну кількість підписів. Протягом десяти робочих днів її має розглянути Київрада.

Попри те, що у січні в додатку "Київ Цифровий" 74% киян проголосували проти перейменування, про яке йдеться у петиції, 24 травня Віталій Кличко зареєстрував проєкт рішення Київради стосовно нього. 

Автор петиції зазначає, що Омельченко під час перебування на посаді мера столиці, "розірвав на дві частини трамвайну мережу міста".

"Саме в ті часи була зароджена концепція громадського транспорту, за якою наземним маршрутам КП "Київпастранс" відводилася другорядна роль після приватних перевізників", — йдеться у вимозі. 

Він додав, що Омельченко також причетний до найскандальніших київських забудов: у Протасовому Яру, на Осокорківських озерах, на перехресті вулиць Нижній Вал і Костянтинівська (Монстр на Подолі) тощо. Крім того, у петиції згадуються смертельні ДТП 2009, 2011 та 2015 років, що сталися за участі Омельченка. 

Нагадаємо, у Солом'янському районі перейменували вулицю Пироговського.

Ірма Вітовська запропонувала перейменувати вулицю на Дарниці на честь загиблого військового