Парк-пам’ятка Межигір'я досі закритий для відвідувачів: причина

В липні 2024 року територія паркового комплексу "Межигір'я" на Київщині досі закрита для відвідувачів.

У Міндовкіллі повідомили, що наразі там триває процес передачі арештованого майна експрезидента Віктора Януковича у власність держави.

Зокрема, в парку-пам'ятці проводять організаційні заходи та технічні перевірки. Співробітники спільно з лікарями ветеринарної медицини Держпродспоживслужби здійснюють огляд тварин та птахів, які проживають на території парку.

Парк Межигір'я досі закритий для відвідувачів: причинаТакож наголосили, що волонтерам, які з 2014 року опікувались парком на волонтерських засадах, надали можливість подати заяву на офіційне працевлаштування в державну установу на посади за напрямками їхньої роботи.

"З моменту початку роботи парка-памʼятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Межигірʼя" вперше за 10 років всі надходження від діяльності паркового комплексу надходитимуть до державної скарбниці", — зазначили представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Нагадаємо, 30 червня, під час обстрілу Київщини, уламки збитої російської ракети впали поблизу кінологічного центру у "Межигірʼї" й пошкодили будівлю. Осколок влучив у голову собаки, яка загинула на місці.

Кияни провели толоку в Межигірському лісництві: фото