Від резюме до власної пасіки: Держслужба зайнятості запустила портал з онлайн-курсами

Державна служба зайнятості України запустила освітній портал з безкоштовними онлайн-курсами для роботодавців та претендентів на роботу. На платформі вчать, як складати резюме, спілкуватися з клієнтами та відкрити власну справу.

«Новий сервіс допоможе безробітним розвивати власні навички, необхідні для успішного працевлаштування, отримати нові компетенції та пройти професійне навчання», — зазначила на сайті Кабміну директор Державного центру зайнятості Ольга Макогон.

Поки що сайт працює в бета-версії: на ньому є дев’ять онлайн-курсів. Серед них — два для роботодавців (підготовка професійних кадрів за запитом роботодавців і підбір співробітників), два для самих працівників Держслужби (кар’єрний радник і мистецтво спілкування з різними клієнтами), а також п’ять курсів для населення (як скзасти резюме, як знайти роботу своєї мрії, як запустити власну справу, як відкрити пасіку, а також інформаційний семінар із загальних питань).

Щоб пройти будь-якої з курсів, необхідно зареєструватися на сайті. Після реєстрації в особистий профіль можна додати своє резюме — так на платформі його зможуть знайти зареєстровані роботодавці.

Повідомляється, що надалі на сайті будуть впроваджувати нові освітні програми, розроблені спільно з роботодавцями. Також на платформі будуть проводити вебінари та дистанційне навчання. Більшість матеріалів будуть розміщувати у відеоформаті.

Нагадаємо, що Комітет цифрової трансформації та Мінцифри запропонували проєкт податкової реформи в ІТ-сфері. Айтішників хочуть обкласти єдиним податком у розмірі 4-7% без обмеження обігу.