Організація руху на Вокзальній площі: що змінили та де припаркувати авто
Фото: ГО "Пасажири Києва"

На Вокзальній площі у Києві розпочали впорядкування транспортних потоків — рух різних видів транспорту здійснюється окремими смугами. 

У ГО “Пасажири Києва” розповіли про нову розмітку та зміни в організації руху на площі.Організація руху на Вокзальній площі у Києві: що змінили та де припаркувати автоМета зміни організації руху: подолати проблему багаторічного хаосу з трафіком та паркуванням біля Центрального залізничного вокзалу.

Головні цілі:

  • зменшити хаотичність руху автомобілів;
  • унеможливити порушення правил паркування;
  • ліквідувати транзитний автомобільний трафік’
  • покращити пішохідну доступність;
  • зменшити затримки руху комунального громадського транспорту.

Організація руху на Вокзальній площі у Києві: що змінили та де припаркувати автоДо реорганізації руху залучили розробників зі всієї країни, зокрема фахівців з Луцька, Харкова, Львова та столичного КП “Центр організації дорожнього руху”.Організація руху на Вокзальній площі у Києві: що змінили та де припаркувати автоЯк зазначив експерт Дмитро Беспалов, який проводив транспортне моделювання, затримки на площі виникали через постійні “конфлікти” між транспортними засобами і значну частку транзитного трафіку — їх вирішення зменшить затримки і громадського, і приватного транспорту приблизно на 40%.

Що змінили:

  • Ліквідували рух автомобілів на найближчому до вокзалу розвороті, який складається з 3-х автомобільних смуг. Завдяки цьому збільшується загальний простір для пішоходів. Залишиться лише обмежений заїзд для авто організацій, які розміщені в пішохідній зоні.
  • Покращилася доступність до вокзалу комунального громадського транспорту — він прибуватиме на перший та другий розвороти. Зупинки маршруток посунули.
  • Створили велосмуги по вул. Симона Петлюри, що запобігає паркуванню там автомобілів.
  • Ліквідували наскрізний проїзд для транзитного трафіку через вул. Симона Петлюри — пл. Вокзальну — вул. Павла Скоропадського. З боку вул. Скоропадського організували розворотне коло з можливістю висадки пасажирів.
  • Організували (декілька місяців тому) малий розворот для автомобілів, які не мають потреби їхати прямо до вокзалу — тепер зупинка та стоянка авто там неможливі.
  • Встановили багато віх направляючих, щоб не допустити хаотичне паркування.

Організація руху на Вокзальній площі у Києві: що змінили та де припаркувати авто“Багато водіїв ще їздять та паркуються за старими звичками, не дивляться на знаки і розмітку, що створює тимчасові непорозуміння. Ну а пришвидшити розуміння змін допомагають евакуатори”, — додають у повідомленні.Організація руху на Вокзальній площі у Києві: що змінили та де припаркувати автоОрганізація руху на Вокзальній площі у Києві: що змінили та де припаркувати автоКрім того, для водії підготували карту парковок біля вокзалу.Організація руху на Вокзальній площі: що змінили та де припаркувати автоЗелена зона на площі залишилася. Спочатку її пропонувалось повністю заасфальтувати і виділити під паркування автівок — громадськість виступила за збереження зеленої зони і пропонувала покращити її доступність і благоустрій.

“Наш Київ” вже писав, що до 31 жовтня у Дніпровському районі обмежуватимуть рух вулицею Рачінського.

Вантажівка в’їхала в маршрутку: що відомо про ДТП на Вадима Гетьмана