Олімпійські ігри-2024: де та коли дивитися церемонію відкриття

Церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 відбудеться у п'ятницю, 26 липня, у Парижі. Церемонія пройде на річці Сена, до міста прибули відомі зірки, які готуються виступити на відкритті.

Церемонія відкриття Олімпіади-2024: де дивитися 

Церемонія відкриття Олімпіади у Парижі розпочнеться о 21:30 за київським часом. Пряму трансляцію церемонії відкриття Олімпійських ігор українські глядачі зможуть подивитися безкоштовно на телеканалі Суспільне Спорт, також наживо шоу покаже Перший канал Суспільного. Мешканці Києва зможуть переглянути відкриття на каналі Суспільне Київ. Цьогоріч саме Суспільне мовлення є офіційним транслятором літніх Олімпійських ігор.

Олімпійські ігри-2024: де та коли дивитися церемонію відкриття

Що буде на церемонії відкриття Олімпіади-2024

Франція вирішила влаштувати церемонію відкриття Олімпійських ігор 2024 не на стадіоні, як це буває зазвичай, а на воді. Делегації з усіх країн-учасників пропливуть по річці Сена 6 км. Команди курсуватимуть від мосту Аустерліц до площі Трокадеро. Режисером-постановником церемонії буде Томас Джоллі. Також іноземні ЗМІ припускають, що під час дійства виступатимуть Селін Діон, Леді Гага та Ая Накамура. Олімпійські ігри урочисто відкриє президент Франції Еммануель Макрон.

Раніше ми писали, що цього року у програмі Олімпійських ігор вперше в історії буде брейкінг — хто виступатиме від України. 

Укрпошта анонсувала випуск нових марок до Олімпіади-2024: деталі