Оголосили конкурс на проєкт пам'ятника керамічному півнику з Бородянки
Фото: facebook.com/maidanmuseum.org

У Василькові оголосили конкурс на найкращий проєкт пам'ятного знаку керамічному півнику, який вцілив разом із кухонною шафкою у зруйнованому будинку в Бородянці та став символом стійкості українців. Про це повідомила міська голова Наталія Баласинович.

Таких керамічних декоративних півників виготовляли у 1960-х до 1980-х на заводі "Васильківська майоліка". Авторами виробу є майстри художньої кераміки Валерій та Надія Протор’єви. А тепер влада Васильківа вирішила увічнити півника, що став героєм соцмереж і символом незламності українців у протистоянні російській агресії. 

Усіх, хто вважає взяти участь у конкурсі, просять надсилати свій проєкт пам'ятного знаку (монументально-декоративної скульптури) васильківському півнику на електронну пошту ukultura2018@ukr.net. У листі просять вказати орієнтовну вартість повної реалізації проєкту.

Фото: facebook.com/Nataliia.Balasynovych

Нагадаємо, в середині квітня півника та шафку з Бородянки передали до Національного музею Революції Гідності. Співробітники музею разом з працівниками ДСНС з дозволу власниці квартири демонтували кухонну шафку разом з усім її вмістом: порцеляновим посудом, віконцями дверцят, баночками для спецій та сувенірами. Усе це вціліло, коли у будинок влучила російстка авіабомба. Тепер ці речі стануть музейними експонатами.

Перейменування вулиць та об’єктів у Києві: як долучитися