Обстріл Києва у новорічну ніч: що відомо

У новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня російські окупанти атакували Україну дронами-камікадзе Shahed та ракетами.

Зокрема, атаки були націлені на Київ та Київську область. За даними КМВА, сили ППО знищили 32 ворожі повітряні цілі. Уламки ракет та дронів впали у різних районах столиці.

Так, у Шевченківському районі уламки збитої ракети пошкодили капот автомобіля, а у Дніпровському вони впали на проїжджій частині. Потерпілих немає. Також було чутно вибухи у Голосіївському районі.

"Вибухи у Голосіївському та Шевченківському районах столиці. В Шевченківському уламок ракети впав на автомобіль Фольксваген і пошкодив капот авто. Жертв і потерпілих попередньо немає", — повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Інформації щодо постраждалих немає.

Уламки ракет або дронів могли також впасти на колії відкритої ділянки червоної лінії столичного метро, через що рух цією гілкою тимчасово здійснюється тільки між станціями "Академмістечко" та "Арсенальна".

"На коліях відкритої ділянки виявлені сторонні предмети, схожі, за попередньою інформацією, на уламки ракети. Працює вибухотехнічна служба. Про відновлення руху червоною лінією повідомимо додатково", — повідомили у пресслужбі підземки.

За словами очільника Київської ОВА Олексія Кулеби, в регіоні через нічну російську атаку був пошкоджений об’єкт інфраструктури. Усю ніч на місцях збиття працювали екстрені служби. За попередньою інформацією, в області теж ніхто не постраждав.

"Вночі Київська область відбила атаку дронами-шахідами. Країна-терорист цілилась в об’єкти енергетичної інфраструктури. По області було запущено майже три десятки безпілотників", — зазначив Кулеба.

За словами голови Нацполіції у Київській області Андрія Нєбитова, уламки одного з російських дронів впали на спортивний майданчик. На хвості безпілотника російські військові написали "привітання" з Новим роком.

"Ці уламки не на фронті, де йдуть запеклі бої, вони тут, на спортивному майданчику, де грають діти. Це все, що потрібно знати про державу-терорист і її армію", — написав він.

Загалом у новорічну ніч українські сили ППО знищили 45 дронів-камікадзе Shahed-131/136, якими росія атакувала Україну.

"В результаті бойової роботи протиповітряною обороною Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України знищено 45 ударних. БпЛА. Тринадцять у 2022-му і 32 — у 2023-му році. Зіпсувати свято українцям не вийшло!", — повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Нагадаємо, вдень 31 грудня росія також здійснила масований ракетний обстріл України, випустивши кілька хвиль ракет. Ворожі ракети завдали руйнувань у кількох районах Києва. Зокрема, був пошкоджений готель у Печерському районі та повилітали вікна у будівлі палацу "Україна". Внаслідок атаки одна людина загинула, а ще 22 — постраждали.

З російського полону в Україну повернулися 140 захисників