НСК Олімпійський відзначає 100-річчя від дня створення: фото

Сьогодні, 12 серпня, Національному спортивному комплексу "Олімпійський", який розташований у Києві, виповнилось 100 років. На стадіоні проводили знакові футбольні матчі, олімпіаду, фестивалі та концерти відомих українських та світових зірок.

Днем створення стадіону вважають 12 серпня 1923 року, саме в цей день "Червоний стадіоні ім. Л. Троцького" (перша назва) приймав змагання першої Олімпіади Київщини.

Національному спортивному комплексу "Олімпійський" виповнилось 100 років.В наступні роки його багато разів перейменовували, реконструювали, оновлювали. У 1966 році провели другу масштабну реконструкцію. На той момент київський стадіон мав назву "Республіканський" та був найбільшим за місткістю трибун не тільки в срср, а й у Європі. У 1978—1980 роках на стадіоні знову провели реконструкцію, щоб підготувати до XXII Олімпійських ігор 1980 року. 

НСК "Олімпійський" відзначає 100-річчя від дня створення: історія створенняНаціональним спортивним комплексом "Олімпійський" стадіон став у 1996 році. З метою підготовки до проведення Чемпіонату Європи з футболу на НСК "Олімпійський" відбулась чергова реконструкція: оновили дизайн, дах, сидіння тощо.

Загалом, протягом свого існування на головній арені Києва й України пройшли матчі національної збірної, європейські турніри (Ліга Чемпіонів, Ліга Європи / Кубок УЄФА) та внутрішні матчі Чемпіонату й Кубку країни.  

НСК "Олімпійський"На арені стадіону проводили фестиваль Таврійські ігри, UPark Festival, виступали  Red Hot Chili Peppers, Kasabian, Океан Ельзи, KISS, Imagine Dragons, Madonna, Shakira, Depeche Mode, Dua Lipa.

Загальна площа становить 16,88 га. Місткість стадіону – 70 050 глядачів.

Також пропонуємо дізнатися, як змінювався логотип футбольного клубу "Динамо".

У Києві на місці спортивних майданчиків збудували ТРЦ: що каже забудовник