АТБ

У торговельній мережі "АТБ" з липня стартував новий проєкт, який надасть українцям можливість допомагати рідним і близьким на відстані — навіть за тисячі кілометрів. Йдеться про новий сервіс "Допомога на відстані. Подаруй сертифікат на оплату товарів в "АТБ" тим, хто цього потребує". 

Суть проєкту проста. На офіційній сторінці інтернет-магазину "АТБ" zakaz.atbmarket.com можна придбати сертифікат номіналом 500 грн і за допомогою смартфона переслати рідним унікальний номер-код із нього. Отримувач вибере продукти в "АТБ" (звичайному супермаркеті чи онлайн-магазині), а на касі має назвати цей код і пред’явити документ, що посвідчує особу. Це просто, зручно та займе часу не більше за сплату пластиковою карткою через термінал.

Фактично сертифікатом можна оплатити купівлю будь-яких товарів у магазинах мережі (окрім алкогольних і тютюнових виробів). Якщо сума покупки буде більшою за номінал сертифіката, то завжди можна доплатити різницю готівковими коштами. Доплата карткою неможлива. Якщо покупка буде меншою за суму сертифіката, то решта не повертається. Оплатити покупку продуктів чи товарів першої необхідності з використанням сертифіката можна тільки один раз.

Згідно з умовами, сертифікат не є іменним, тож його можна передати для використання іншим, придбати у подарунок чи передати на благодійну допомогу тим, хто цього потребує. Термін дії сертифіката — один рік з моменту придбання (він вказаний на кожному сертифікаті). 

Зараз у наявності є тільки сертифікати вартістю 500 гривень, проте пізніше компанія планує додати інші номінали. Жодних обмежень на придбання сертифіката "АТБ" немає. Оплатити його можна будь-якою банківською карткою, юридична особа може придбати сертифікати в інтернеті без укладання договору, видаткових накладних та іншої паперової тяганини.

Купівля сертифіката у три простих кроки:

  1. Вказати контактні дані;
  2. Обрати кількість сертифікатів;
  3. Натиснути кнопку "Купити".

Після онлайн-оплати на зазначений e-mail прийде лист із кодами придбаних товарів.

Ось так легко, просто, без пересилання коштів, онлайн-банкінгу тощо можна допомогти на відстані тим, хто цього потребує.