Новорічна ялинка Київ

Цьогорічна головна ялинка України у Києві, яку вирішили все ж встановити на Софійській площі, буде доволі скромною в оздобленні та без яскравої ілюмінації. Про це в коментарі Суспільному розповів керівник компанії Folk Ukraine Ігор Добруцький.

Новорічне дерево буде штучним і сягатиме лише 10 метрів заввишки. Тобто, утричі нижчою, ніж до повномасштабної війни. Також на ялинці не буде яскравих гірлянд та святкової ілюмінації — її оздоблять лише прикрасами. Цього року це будуть голуби. А верхівку прикрашатиме тризуб, як і планувалося у попередньому ескізі.

Крім того, невелику копію головної ялинки заввишки три метри встановлять на першому поверсі Музею історії Києва. Серед додаткових прикрас там планують поставити вертеп і дідух. Зменшену копію ялинки з Софійської площі у Музеї історії Києва планують відкрити вже 30 листопада, о 18:00.

У Folk Ukraine кажуть, що грошей на облаштування святкових локацій у цьому році з міського бюджету не виділяли. Встановлювати ялинку будуть коштом меценатів.

Нагадаємо, днями мер Віталій Кличко повідомив, що у Києві все ж встановлять головну новорічну ялинку, проте ніяких масових святкувань в цьому році не буде. Загалом буде кілька новорічних локацій в різних районах Києва та на Софійській площі. 

У Києві відмовились від ілюмінації на головній новорічній ялинці