Німецький бізнесмен допоможе оновити Житній ринок

Німецький підприємець Флоріан Болен планує долучитися до реконструкції будівлі Житнього ринку та привести до ладу навколишню територію. Про це розповів в.о. директора Житнього ринку Євген Шевченко.

Він зазначив, що ринок давно потребує оновлення як ззовні, так і у внутрішній частині приміщення. Фінансування на це можна отримати з бюджету КМДА, або у приватного інвестора. Керівництво ринку обрало другий варіант й на відкритому аукціоні передало в оренду частину ринку. 

Флоріан Болен має бездоганну репутацію та великий досвід в аналогічних проєктах в різних європейських країнах. Зокрема, він має кілька успішних проєктів у Лондоні, його команда має унікальну експертизу саме в перетворенні старих будівель на сучасні об’єкти.

Після оновлення цільове призначення будівлі не зміниться, вона продовжить виконувати функцію сільськогосподарського ринку. На першому поверсі можна буде придбати фермерські продукти, а на другому хочуть розмістити пивоварні, сироварні, пекарні, фудкорти та дитячу зону. Нові заклади будуть розміщені виключно у вільних наразі приміщеннях будівлі.

Ззовні ринок залишиться таким самим — одна з цілей реконструкції зберегти автентичну модерністську будівлю з впізнаваним металевим панно.

Також команда архітекторів Borodkin architects розробила й представила проєкт оновлення вулиць у центрі Києва. Якщо їх ідеї втілять у життя, то у центрі Києва з'являться нові зони відпочинку, тактильне покриття для маломобільних груп населення. 

В Києві планують реконструювати застарілі житлові будинки