Netflix починає боротьбу зі спільним використанням підписок

Netflix змусить користувачів регулярно заходити з домашнього Wi-Fi, аби протидіяти обміну паролями до облікових записів.

Про це йдеться в матеріалі The Streamable.

Зазначається, що після кількамісячних попереджень, компанія таки вирішила запровадити нові правила проти спільного використання сервісу.

Так, передплатники повинні хоча б раз на місяць дивитися щось на платформі з домашнього Wi-Fi, аби підтвердити, що пристрої пов’язані з основним місцем проживання. Вхід поза домом може призвести до блокування платформою пристрою, з якого ви намагаєтеся зайти. Водночас, для того, аби скористатися своєю підпискою у подорожі, необхідно запросити тимчасовий код у служби підтримки під час входу. Він надасть тижневий доступ до облікового запису.

При цьому спільний доступ — все ще можливий, але тільки в межах однієї родини чи друзів, які мешкають разом. Користувачам, які спробують увійти у ваш обліковий запис з іншого місця, Netflix запропонує зареєструвати власний обліковий запис і заблокує їм доступ, допоки вони цього не зроблять.

Поки що в компанії не стягуватимуть плату з клієнтів, чия інформація використовується поза їхніми домівками. Проте, якщо вище описані правила обходитимуть, надалі такі заходи можуть бути застосовані.

Варто зазначити, що за підрахунками Netflix, більше ніж 100 млн користувачів у всьому світі наразі використовують для входу облікові дані інших людей.

Нагадаємо, раніше на Netflix вийшов український пригодницький фільм "Максим Оса".