Навколо Києва вдосконалюють рубежі оборони

У Києві та Київській області продовжують удосконалювати інженерне обладнання рубежів оборони. Про це повідомив заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк.

Він розповів, що зараз підрозділи угруповання сил та засобів оборони Києва встановлюють довготривалі фортифікаційні споруди на своїх опорних пунктах. Інженерні роботи проводять разом з обласною військовою адміністрацією.

Оборона Києва

Оборона Києва

Зокрема, військові продовжують встановлювати та облаштовувати вогневі споруди там, де ворог може спробувати просуватися у напрямку столиці. Також продовжують обладнувати укриття для захисту особового складу.

Для цього використовують залізобетонні споруди, які встановлюють нижче рівня поверхні ґрунту, щоб максимально захистити військовослужбовців від можливих атак. Коли ці споруди повністю облаштують, у них можна буде "максимально ефективно та безпечно" організувати роботу командно-спостережних пунктів, а також взводних та ротних опорних пунктів.

Оборона Києва

Оборона Києва

"Нарощуємо рубежі оборони, удосконалюємо їх обладнання, влаштовуємо інженерні загородження. Робота триває постійно, тож будь-які сподівання противника — марні", — зазначив Олександр Павлюк.

Оборона Києва

Нагадаємо, ЗСУ збільшує кількість мобільних груп ППО, які захищають небо Києва. Вже створили 19 груп на базі потужних позашляховиків Ford F250 й Ford F350, які можуть швидко переміщуватись та знищувати ворожі безпілотники та дрони-камікадзе.

На півночі Київщини мінують лісосмуги та нарощують рубежі оборони: відео