ЗСУ збільшує кількість мобільних вогневих груп ППО, які захищатимуть небо Києва

ЗСУ збільшує кількість мобільних вогневих груп ППО на північних напрямках оборони.

Про це повідомило Командування Об'єднаних Сил ЗС України у Facebook.

ЗСУ збільшує кількість мобільних вогневих груп ППОКомандувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв наголосив, що наразі створено 19 груп ППО на базі потужних позашляховиків Ford F250 й Ford F350.

ЗСУ збільшує кількість мобільних вогневих груп ППО Вони можуть швидко переміщуватись та знищувати безпілотники та дрони-камікадзе шахеди.

ЗСУ збільшує кількість мобільних вогневих груп ППОЦі групи виконуватимуть завдання на найнебезпечніших ділянках, звідки буде підліт ворожих БПЛА, крилатих ракет або авіації.

Мобільний вогневий підрозділ висовуватиметься на визначене місце, відпрацьовуючи заданий азимут підльоту повітряної цілі й так само швидко повертатиметься до місця дислокації.

Зазначається, що такі швидкі мобільні бригади захищатимуть повітряний простір над Києвом та над територією півночі та північного заходу України.

Позашляховики передали благодійники у рамках програми ГЕРОЙCAR.

"Ми вважаємо символічним, що передача авто відбувається в переддень Дня соборності України, який став символом єднання українського народу, знаковою датою для української держави. Зараз українці на Заході, і Сході, Півночі і Півдні єднаються для перемоги над агресором. Ця партія з 15 пікапів, які ми передали в рамках програми «Вартові неба», вже готова захищати повітряний простір Києва. Враховуючі останні події, підсилення ППО наразі є більш ніж доречним. Ці автомобілі допоможуть нашим сухопутним військам швидко та ефективно нейтралізувати ворожі повітряні цілі", — зазначає керівник ГЕРОЙCAR Олександр Пугач.

Раніше ми писали, що українські розробники конструкторської групи "Технарі" запустили додаток "єППО", користуючись яким можна допомагати силам протиповітряної оборони. 

РФ випустила по Україні 38 ракет — Повітряні сили