ППО у Києві

Навколо столиці створено досить ефективну та ешелоновану систему ППО, яка здатна захистити Київ від ракетних ударів російських окупантів.

Про це розповів командувач угруповання сил і засобів оборони Києва Олександр Павлюк в інтерв'ю виданню "Укрінформ".

Ця система постійно вдосконалюється, проте все ще існує ймовірність ворожого нападу з повітря. За словами Павлюка, попри те, що зараз безпека Києва, Київської області та всієї України забезпечується уздовж лінії зіткнення на Харківщині, Луганщині, Донеччині, Херсонщині, столиця все ще залишається для ворога головною метою.

Для ворога Київ лишається і лишатиметься головною метою його загарбницьких мрій. Він ніколи не відмовиться від цього. Про це нам слід постійно пам’ятати і не виключати ймовірність спроб формування нових ударних угруповань на Київському та Чернігівському напрямках за рахунок заходів "тотальної мобілізації" резервістів, залучення запасів техніки та озброєння радянських часів, яких ще є вдосталь на базах зберігання. Незважаючи на великі втрати російської армії у живій силі, озброєнні та військовій техніці, агресор все ще має значний людський та технічний ресурс.

За словами Павлюка, реальною загрозою для Києва є завдання супротивником ракетних ударів по критичних об’єктах державного управління, військової та цивільної інфраструктури. І ймовірність прориву зони ППО у разі масованого ракетного удару все ж таки існує. Тому Павлюк закликав усіх киян та гостей столиці не втрачати пильність та вчасно реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Павлюк запевнив, що міська військова адміністрація має певні сплановані заходи для посилення оборони Києва.

Ми зробили висновки з перебігу бойових дій, які відбувалися на Київщині. І запевняю Вас, що у нас є певні сплановані заходи для посилення оборони Києва. У сучасній обороні головною метою є відбити наступ сил противника, завдати йому максимальних втрат, утримати важливі райони (об’єкти) місцевості і в такий спосіб створити сприятливі умови для переходу в наступ. Озброєння підрозділів територіальної оборони має відповідати покладеним на них завданням. У нас підрозділи ТрО мають і протитанкові комплекси NLAW, і гранатомети Carl Gustaff, міномети і безпілотні літальні апарати.
Спротив російській окупації, день 119