Національна спілка письменників України засудила підтримку музеями ЛГБТКІ+

Національна спілка письменників України засудила музей Ханенків у Києві та Одеський національний художній музей за використання у соцмережах райдужного логотипа на підтримку прайд місяця.

Гомофобні висловлювання щодо ЛГБТКІ+ спільноти вони опублікували на сторінці у Facebook.

Національна спілка письменників України засудила підтримку музеями ЛГБТКІ+Представники спілки письменників розцінили підтримку Pride Month як "солідарність з антисімейними і антинаціоналістичними ідеями лгбт-угрупування".

"Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків та Одеський національний художній музей розфарбували свої логотипи у соцмережах у кольори прапору лгбт. У такий спосіб, вони фактично декларують свою солідарність з антисімейними і антинаціоналістичними ідеями лгбт-угрупування", — йдеться у дописі Нацспілки письменників.

Нацспілка письменників засудила музей Ханенків у Києві та Одеський художній музей за зміну логотипа на підтримку прайд-місяця.Обурені українці відреагували на допис у коментарях. Зокрема, підписники відчули "нотки "руського міра" та засумнівалися "ви точно спілка письменників? точно національна?". 

Національна спілка письменників України засудила підтримку музеями ЛГБТКІ+: реакція українцівНаціональна спілка письменників України засудила підтримку музеями ЛГБТКІ+: реакція українцівЧленкиня спілки письменників, Наталія Васильєва, написала: "Висловлювати такі тези — це просто катастрофа, адже ви говорите не тільки за себе, а і за нас, молодих членів НСПУ, які такої думки не розділяє".

Національна спілка письменників України засудила підтримку музеями ЛГБТКІ+: реакція українцівНагадаємо, в червні у світі триває місяць прайду, тому медіа, організації, бізнес та інші спільноти змінюють лого на кольоровий прапор на знак підтримки ЛГБТКІ+.

Раніше ми писали, що влада Києва не дозволила провести Марш рівності у метро.

УПЦ Київського патріархату анулювала нагороду військовослужбовцю через те, що він гей та активіст ЛГБТ+