Наслідки атаки на Київ у ніч на 30 травня з фото: є руйнування та постраждалі

UPD: Кількість постраждалих внаслідок нічної атаки росіян на Київ зросла, — повідомив Кличко. Загалом 11 мешканців столиці отримали поранення та травми. З них 6 людям надали медичну допомогу амбулаторно, 5 — госпіталізували. Наразі в лікарнях міста перебувають 3 особи.

Крім того, міський голова повідомив, що пошуково-рятувальні роботи в будинку в Голосіївському районі, завершено. Нових жертв немає. 

КАРС почав розбирати аварійні елементи будинку. Вивозять із двору пошкоджені автівки мешканців.

У ніч на 30 травня росіяни знову атакували столицю з повітря — вісімнадцятий раз з початку місяця і третій за останню добу.

Загоряння верхніх поверхів багатоповерхівки в Києві, 30 травня 2023

Попередньо сьогоднішня масована атака здійснювалася виключно "Шахедами" з різних напрямків та в кілька хвиль. Повітряна тривога в Києві тривала близько трьох годин.

Рятувальники на місці влучання уламків шахеду в Києві, 30 травня 2023 року

За попередніми даними, ППО знищила понад 20 безпілотників росіян. Водночас внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах столиці, зокрема:

  • Через падіння уламків на багатоповерхівку в Голосіївському районі загорілися останні два поверхи будинку. Рятувальники витягнули понад 20 мешканців. За даними поліції, наразі відомо про одну загиблу жінку та дев’ятьох травмованих;
  • На Печерську уламками пошкоджено автомобілі;
  • Через падіння уламків загорівся приватний будинок та пошкоджено автомобілі біля нього на Дарниці;
  • У Дніпровському районі уламки впали на зелену зону, в Подільському —  на нежитлову забудову, у Святошинському — на територію одного з підприємств.

Постраждалі на місці падіння уламків шахеду в Києві, 30 травня 2023Кияни біля будівлі, яка зайнялася внаслідок падіння уламків. Київ, 30 травня 2023Рятувальники надають допомогу пораненим внаслідок російської атаки на Київ у ніч на 30 травня 2023
Водночас на Київщині після нічної атаки зафіксовано пошкодження 17 житлових об’єктів, в тому числі квартир. Переважна більшість пошкоджень — розбиті стіни, вікна, двері, меблі.

Розбиті вікна внаслідок падіння уламків російського шахеду на Київщині, 30 травня 2023

Також зафіксовано займання трав’яного настилу. Пожежу вже ліквідували. В одному із житлових комплексів внаслідок атаки люди отримали осколкові поранення, травми голови й забої.

Нагадаємо, під час вчорашньої атаки сили ППО знищили над Україною 67 повітряних цілей.