Нічний обстріл Києва 29 травня: наслідки масованої атаки з фото

Сьогодні вночі, 29 травня, відбулась масована атака Києва та області ракетами Х-101/555 та дронами "Shahed". Це п'ятнадцятий повітряний напад на столицю з початку травня, пишуть у КМВА.

Російські війська за п'ять годин повітряної загрози випустили крилаті ракети та БпЛА, які виявили та знищили сили ППО. Над Києвом було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей.

Зазначається, що у Подільському районі уламками збитого боєприпасу пробило дах житлового будинку, обійшлося без постраждалих серед цивільного населення. У Святошинському районі уламки впали на відселену будівлю, де загорялася покрівля. Пожежу швидко ліквідували рятувальники. У Шевченківському районі вночі містяни викликали ДСНС через задимлення у квартирі. Але після приїзду рятувальників на місце подій виявилося, що це не повʼязане з обстрілами та вибухами. "Причина побутова — сильно пригоріла їжа на плиті. Таке теж буває…", — йдеться у дописі мера Києва Віталія Кличка.

У київській області внаслідок нічної атаки росіян в одному з районів зайнялась будівля дачного кооперативу. Майже на світанку пожежу ліквідували.

Нічний масований обстріл Києва 29 травня: наслідки ракетної атаки з фотоТакож на Київщині є пошкодження житлових будинків та об’єктів інфраструктури. 

Нічний масований обстріл Києва 29 травня: наслідки ракетної атаки з фотоНічний масований обстріл Києва 29 травня: наслідки ракетної атаки з фотоУ місті Бровари в деяких будинках через падіння уламків вибито скло у вікнах.

Загалом вночі, 29 травня сили української ППО знищили над територією України 67 повітряних цілей: 37 крилатих ракет та 29 "шахедів" та один розвідувальний дрон.

ракетнка атака 28 травня на київРаніше ми писали, що з 27 на 28 травня росія атакувала Україну дронами-камікадзе, більшість з яких ворог випустив по Києву.

«Цифрою» по окупантах. Сучасні технології на службі в українській армії