Начальнику управління освіти Подільської РДА вручили третю підозру

Начальнику управління освіти Подільської РДА вручили підозру в розтраті 200 тисяч гривень на харчуванні для школярів.

Про це повідомили в прокуратурі Києва.

Зазначається, що це вже третя підозра посадовцю. Він також фігурує у справах про заволодіння 2,5 млн грн під час ремонтів освітніх закладів та розтраті 400 тисяч на закупівлі генераторів для шкільних укриттів.

Щодо останньої підозри — за даними слідства, у період з 2018 по 2022 роки районне управління освіти уклало з одним зі столичних підприємств договори про надання послуг з гарячого харчування для школярів.

"Умовами договорів передбачалося, що підприємство сплачуватиме управлінню освіти кошти за користування обладнанням, яке знаходиться у їдальнях закладів освіти, так звані амортизаційні відшкодування", — зазначили правоохоронці.

Проте підприємство умови не виконало й всупереч закону ніяких відшкодувань не перерахувало. Тим часом підозрюваний нічого не зробив для стягнення цих коштів. Таким чином управління освіти Подільської райдержадміністрації недоотримало близько 200 тис. грн. Очільника установи підозрюють у службовій недбалості. На час слідства його відсторонили від посади.

Нагадаємо, раніше в КМДА та "Київавтодорі" пройшли обшуки через обвал Дегтярівського мосту. Правоохоронці розслідують розкрадання коштів на будівництві шляхопроводу.