На Золотоворітській прибрали делінеатори

На вулиці Золотоворітській у центрі Києва демонтували усі пластикові делінеатори, які захищали велосипедну смугу від паркування автомобілів. Про це повідомили у Громадській організації "Київ — велосипедне місто".

Делінеатори були встановлені тут після капітального ремонту вулиці у 2021 році, щоб відокремити смугу для велосипедів від заїзду на неї машин. Сама велосмуга тут була облаштована у 2020 році. 

У вересні 2022 року невідомі вирвали кілька делінеаторів на Золотоворітській та покидали їхні уламки прямо на вулиці. Тоді на велосмузі одразу ж почали паркувати авто.

Тепер, коли захисні борти прибрали повністю, вздовж усієї Золотоворітській по обидва боки запарковані машини, а для велосипедистів місця на дорозі не залишилось.

"Наразі вся вулиця Золотоворітська запаркована автомобілями у три ряди. Цікаво, як виконує свої прямі посадові обов'язки Інспекція з паркування Департаменту транспортної інфраструктури КМДА", — зазначили у ГО "Київ — велосипедне місто".

Там нагадали, що встановлювати гумові або пластикові борти для захисту велосипедних смуг від паркування авто вперше в Україні почали саме у Києві у 2021 році. Окрім Золотоворітської, такі делінеатори також з'явились на вулицях Рейтарській та Басейній.

Оновлення. Вже 3 січня комунальники повернули делінеатори на вулицю Золотоворітську. Про це повідомили у пам'яткоохоронному хабі "Цегла".

Як пояснила депутатки Київради Ксенія Семенова, пластикові борти, призначені для захисту велосмуги, комунальники пошкодили випадково під час прибирання снігу.

У Києві ліквідували смугу громадського транспорту, щоб зробити парковку