На Жилянській горів пошкоджений дроном будинок
Ілюстративне фото: t.me/KyivCityOfficial

Вранці 25 грудня сталася пожежа в історичному будинку на вулиці Жилянські, куди під час масованої ракетної атаки поцілив російський дрон-камікадзе. Про це повідомили у ДСНС.

Там розповіли, що о 6:54 отримали повідомлення про пожежу, яка виникла на вулиці Жилянській, 116. Саме за цією адресою знаходиться частково зруйнований російським дроном будинок.

Вогнеборці, яки прибули на місце події, встановили, що загоряння сталося на цокольному поверсі недіючого будинку. Вже о 7:39 їм вдалося локалізувати займання на площі 33 квадратних метри, а о 7:51 — повністю його ліквідувати.

Внаслідок пожежі ніхто з людей не постраждав. Зараз ДСНС встановлює причини загоряння.

Нагадаємо, під час масованої ракетної атаки 17 жовтня дрони-камікадзе влучили в житловий будинок на вулиці Жилянські, 116. Вибухом була зруйнована приблизно половина будівлі. Наступного дня активісти створили петицію з проханням відновити історичний будинок, який є прикладом київського цегляного стилю початку ХХ століття з елементами готики.

Комісія Київради з питань охорони культурної спадщини відхилила петицію, пояснивши це тим, що 50% будинку було зруйновано. У відповіді комісії зазначається, що "Київекспертиза" провела обстеження будинку та оцінила його технічний стан після потрапляння російського дрона. Це обстеження виявило значні руйнування конструкції, через що будинок не підлягає відновленню.

Мешканцям зруйнованого будинку на Жилянській запропонували переселитися у новобудову за Червоним Хутором. Проте вони відмовились від цього та вимагають відновити вцілілу частину будівлі.

Зносити не можна відбудувати: яка доля пошкодженого дроном історичного будинку на Жилянській