У Запорізькій області російські окупанти затримали водіїв-волонтерів

У місті Токмак Зарізької області, яке тимчасово перебуває під російською окупацією, російські військові затримали водіїв-волонтерів.

Про це повідомив депутат Запорізької облради Аскад Ашурбеков.

"Водії-волонтери в полоні в Токмаку! Люди, які вивозять на автобусах людей з окупованого міста вже добу під арештом!" — написав він.

Як повідомляє місцеве видання "ЗаБор", російські окупанти затримали шістьох водіїв із незрозумілих причин. Водії привезли продукти харчування та медикаменти до Токмака і мали евакуювати людей у Запоріжжі, але вороги вже другу добу тримають їх у полоні.

Проте мешканка Токмака Любов Самороднова розповіла свою версію. За її словами, у місті було дві групи волонтерів. Перша вивозила людей із міста безкоштовно, а друга – брала за евакуацію гроші. Так, за словами мешканки Токмака, другі були досить буйними: вони порушували правило комендантської години, світломаскування, а також випивали. Саме цих водіїв було затримано російськими окупантами.

За версією Самороднової, водії мали привезти гуманітарну допомогу та евакуювати людей у Запоріжжі, робили вони це за гроші. Під час роздачі волонтерами гуманітарної допомоги до них наблизилися російські окупанти нібито для перевірки. Після окупанти забрали чоловіків разом із автобусами.

За словами місцевої мешканки, пізніше волонтерів відпустили. вони мали вивезти людей із міста, проте цього не сталося. Люди попросили повернути їм гроші, які вони вже заплатили за евакуацію. Водії ж повернули лише частину грошей. Через це частина біженців вирішила йти до військових РФ та просити повернути намисто, щоб вони змогли евакуюватися. Після цього російські військові затримали водіїв та більше їх не відпускають.