Зимової Країни на ВДНГ

Попри складну ситуацію, цієї зими на столичному ВДНГ знову відкриється розважальний парк "Зимова Країна". Вона працюватиме з 10 грудня по 26 лютого в умовах критичного енергозаощадження.

Так, організатори вирішили відмовитися від новорічної сцени та усіх заходів — територія Експоцентру працюватиме тільки у режимі парку. А локації прикрасять декораціями минулих років. На ВДНГ встановлять новорічну ялинку, відкриють ковзанку, гірку, Резиденцію Санти, Оранжерею та ще деякі зимові локації. Усі вони почнуть працювати 10 грудня. 

Новорічні іграшки для ялинки ВДНГ цього року створять вихованці художніх шкіл. Для дітей майстерклас із виготовлення прикрас стане ще однією можливістю відволіктися від тривожних новин.

На випадок відключень світла основні локації Експоцентру перевели на альтернативні види енергозабезпечення за допомогою генераторів та опалення. Ковзанка теж матиме окремий потужний генератор. Для святкового освітлення планують використовувати економні Led-гірлянди, а його кількість буде залежати від ситуації в енергетиці. 

Фудкорти зроблять акцент на стравах, які можна приготувати на вогні. Зокрема, буде їжа на грилі та глінтвейн. Також працюватимуть заклади з кавою, алкогольними напоями, бургерами, піцою тощо.

На час повітряної тривоги всі локації "Зимової Країни на ВДНГ" зачинятимуться, адміністратори попросять відвідувачів пройти в найближчі укриття. Після відбою гості зможуть повернутися до розваг, показавши вхідний квиток на локацію.  Укриття облаштують поблизу — у трьох центральних павільйонах ВДНГ: № 1, 5, 13 Також можна буде спуститися на станцію метро "Виставковий центр", що розташована поруч. 

"Цьогорічну "Зимову Країну на ВДНГ" ми вирішили провести під гаслом "Різдво не спинити". Адже попри надскладну ситуацію в країні не відмовляємося від важливої місії — дарувати українцям позитив і добрі, яскраві емоції. Впевнений, що саме тепер — у темні часи — це те, що потрібно як ніколи. Ворог може тимчасово відібрати в нас світло, тепло, воду, проте ніхто й ніколи не забере в нас право на нормальне життя та віру в добро", — каже гендиректор ВДНГ Євген Мушкін.

"Зимова країна на ВДНГ" працюватиме щодня з 10:00 до 21:00. Вхід — вільний. Частина коштів, отриманих локаціями, піде на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, за словами мера Віталія Кличка, у Києві все ж встановлять головну новорічну ялинку країни, проте ніяких масових святкувань в цьому році не буде.

На ВДНГ знову відкриється "Зимова Країна": як вона працюватиме