На Тургенєвській поновили будівництво ЖК на місці історичної садиби

У Києві на вулиці Тургенєвській, 22 на місці зруйнованої частини будинку Маліна продовжили незаконне зведення другої черги ЖК "Тургенєв". Про це на своїй сторінці в Facebook розповів активіст Дмитро Перов. 

За інформацією місцевих — будівництво тривало протягом усього дня 17 жовтня, коли по столиці запускали дрони-камікадзе. Також робітники не зважали на повітряні тривоги й комендантську годину. 

Поки в Київ відбувались прильоти, а людей діставали з-під завалів — на місці зруйнованої частини Будинку Маліна будували ЖК "Тургенєв".

У вівторок 18 жовтня Дмитро викликав співробітників поліції, які частково призупинили будівельні роботи. Проте затримати порушників і арештувати техніку відмовилися, зазначивши, що "це треба викласти на серйозному бланку". 

Незаконне будівництво на вулиці Тургенєвській

Забудовник ще влітку почав розбирати дах садиби, зведеної у 1906 році — тоді вона належала міщанину Василю Маліну. У 2017 році впритул до будинку компанія "Сервіт" збудувала 11-поверховий ЖК "Тургенєв". Наступного року відбулася перша спроба знести історичне помешкання, однак після суспільного розголосу роботи припинили.

Наразі будинку не присвоєно статус об’єкта культурної спадщини, однак він зазначений у переліку об’єктів, які підпадають під додатковий захист.

Нагадаємо, столичний забудовник намагався у суді відновити будівництво житлового комплексу "Волгоградський" на Батиєвій горі в Солом'янському районі Києва.  

У Пріорці облаштують зелену зону, щоб захистити її від забудови