Ялинка на Центральному вокзалі Києва
Фото: vechirniy.kyiv.ua

На Центральному залізничному вокзалі Києва встановлюють новорічну ялинку, гірлянди на якій будуть сяяти завдяки енергії крутіння педалей на велотренажері. Як це працюватиме, показав голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

"Війна? Блекаут? Відсутність ялинки? Нізащо не вгадаєте, що ми придумали", — написав він та виклав відео з тестуванням пристрою.

На записі можна побачити, що гірлянди працюють від генератора, який працює за принципом динамо-машини та перетворює механічну енергію на електричний струм. Цей генератор приєднаний до звичайного велотренажера. Коли хтось крутить педалі на велотренажері, гірлянда починає світитися.

Нагадаємо, на Софійській площі у Києві також вже почали встановлювати та прикрашати головну ялинку України. Цього року вона є штучною та сягає усього 12 метрів у висоту. Ялинку прикрасять енергоощадними гірляндами, які світитимуться від генератора, та іграшками патріотичних кольорів з минулих років. Біля генератора вставлять намет із можливістю підзарядити гаджети.

За словами мера Віталія Кличка, гучних святкувань цьогоріч навколо головної ялинки або в інших місцях не буде. Для облаштування святкових локацій столична влада звернулася до представників бізнесу, які погодились встановили ялинки за свої приватні кошти, проте "без новорічного пафосу".

Де купити живу ялинку в Києві та скільки вона коштує