На Трухановому острові незаконно побудували лазню та ганделик: фото

У Києві на Трухановому острові виявили незаконні споруди — двоповерхову лазню та генделики. Екологи закликають владу зробити зону на острові заповідною й не дозволяти на ній нічого будувати.

Світлини незаконних споруд показали представники КЕКЦ у Fecebook.

На Трухановому острові незаконно побудували лазню та ганделик: фотоБіля затоки знайшли лазню, яку спорудили без дозвільної документації. Наголошується, що правоохоронні органи та представники КМДА ніяк не відреагували на звернення щодо цієї будівлі.

На Трухановому острові незаконно побудували лазню та ганделик: фотоКрім того, у недобудованих генделиках, які не працюють, проживають безхатченки.

Зазначається, що на Трухановому острові знаходиться безліч подібних споруд. Вони розташовані на площі близько 100 га (з 450 га всього острова).

"Так повільно, крок за кроком, рік у рік знищується ця унікальна київська зелена зона. Щоб її врятувати, тут потрібно терміново створити заказник. Тоді із незаконними забудовниками буде набагато легше боротися", — підкреслюють екологи.

Наразі представники київського еколого-культурного центру разом із Департаментом захисту довкілля КМДА готують документи щодо створення ні цій території заказника. 

Раніше ми писали, що на Трухановому острові екологи знайшли рідкісну червонокнижну рослину — гронянку багатороздільну. Вона зустрічається у столиці рідше за пролісок й сон-траву.

На Трухановому острові демонтували кафе, а землю повернули громаді: фото