У Києві на Троєщині знищили унікальну скульптуру Дюймовочка

В Деснянському районі Києва знищили унікальну глазуровану скульптуру. Йдеться про скульптуру "Дюймовочка" 1987 року, яка знаходилась біля Дитячої поліклініки №1.

Про це повідомила мешканка Троєщини, Наталія Миколаївна, у Facebook.

На Троєщині знищили унікальну скульптуру "Дюймовочка": фотоЩе у 2014 році Дюймовочці, замість оригінальної голови, за допомогою цементу прикріпили манекен. Жінка назвала це "жест цинізму з боку адміністрації поліклініки".

На Троєщині знищили унікальну скульптуру "Дюймовочка": фотоВідтепер витвір мистецтва остаточно знищений. 

На Троєщині знищили унікальну скульптуру "Дюймовочка": фотоАвтором скульптури, ймовірно, є київський художник монументаліст Ернест Котков. Інші три об'ємно-просторові композиції, які він створив, були знищені на Троєщині роками раніше.

Зазначається, що над художнім оздобленням Дитячої поліклініки №1, яка розташована на проспекті Червоної Калини 18-А, працювали багато художників та митців. Інтер'єр лікарні також дуже цікавий. У ньому є серія маленьких керамічних майолік Дмитра Толмачова та кераміка Миколи Мельниченка. Басейн поліклініки оздоблений мозаїкою.

"На фасаді - мозаїчне панно авторства Олени Владимирової. Це одна із трьох мозаїк Троєщини. Це дерево осипається цілий рік. При вході - було дві, тепер одна глазурована скульптура", — йдеться у дописі.

Раніше ми писали, що кияни просять Кличка демонтувати серп і молот з мозаїки на Хрещатику.

«Те, що вони радянські – не привід їх ненавидіти»: що робити з мозаїками в Києві