На території ліцею на Київщині облаштували безбар’єрне укриття: фото

В місті Українка Київської області побудували ще одне сучасне укриття подвійного призначення. 

Його облаштували на території Академічного ліцею № 2. Вже після канікул школярі можуть повернутися до повноцінного очного навчання.В місті Українка Київської області побудували ще одне сучасне укриття подвійного призначенняПро це розповів очільник Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко.

Загальна площа укриття — 667 кв.м і воно розраховане на 782 особи.  В місті Українка Київської області побудували ще одне сучасне укриття подвійного призначенняЦе другий об’єкт такої складності будівництва в Українці. Сховище будували 8 місяців, роботи профінансували за кошти міського бюджету.

Укриття — окрема будівля підвального типу і має подвійне призначення. В місті Українка Київської області побудували ще одне сучасне укриття подвійного призначенняПід час освітнього процесу його використовуватимуть як споруду цивільного захисту для учнів та працівників закладу освіти. У позашкільний час у разі небезпеки укриттям можуть користуватися і інші мешканці. У мирний час цей об’єкт стане спортивним комплексом.

Сховище повністю облаштували з урахуванням принципів безбар’єрності та доступності для маломобільних груп населення. В місті Українка Київської області побудували ще одне сучасне укриття подвійного призначенняВ місті Українка Київської області побудували ще одне сучасне укриття подвійного призначенняНа даху укриття облаштували багатофункціональний спортивний майданчик з переносними спортивними елементами для занять волейболом та баскетболом. В місті Українка Київської області побудували ще одне сучасне укриття подвійного призначенняКрім того, об’єкт обладнали потужною системою вентиляції, він має індивідуальний тепловий пункт та резервне живлення. Всі скляні елементи надійно захищені бронебійною плівкою. В місті Українка Київської області побудували ще одне сучасне укриття подвійного призначенняТакож, для безперервного навчання дітей Київська ОВА передала до укриття 50 планшетів.    

У дописі також зазначили, що наразі на Київщині в освітніх закладах усіх типів та форм власності облаштували понад 1,2 тис. укриттів.

“Наш Київ” вже писав, що для Переяславського ліцею на Київщині будують протирадіаційне укриття

"Тільки для постояльців": у Києві жінку не пустили в укриття готелю Radisson Blu Hotel