Для Переяславського ліцею на Київщині будують протирадіаційне укриття: фото

У Бориспільському районі триває будівництво нового протирадіаційного укриття на території Переяславського ліцею № 5. 

Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

Роботи виконують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. У Бориспільському районі триває будівництво нового протирадіаційного укриття на території Переяславського ліцею № 5Будівництво захисної споруди розпочали восени 2023 року. 

Підрядник спочатку провів підготовчі роботи з розчищення території та розробки котловану. Згодом будівельники розпочали виконання монолітних робіт та зведення каркаса майбутнього сховища. 

Наразі вже завершили бетонні роботи та утеплення зовнішніх стін. Сьогодні фахівці працюють над зведенням цегляних перегородок всередині.У Бориспільському районі триває будівництво нового протирадіаційного укриття на території Переяславського ліцею № 5Загалом проєкт передбачає облаштування та оздоблення приміщень всередині укриття, благоустрій прилеглої території. 

Будівництво виконають з дотриманням вимог безбар’єрності — тротуари вимостять тактильною плиткою з пониженням бортів при вході та встановлять вертикальний підіймач для людей з інвалідністю.

Нове укриття розраховане на одночасне перебування до 200 осіб. Будівництво сховища забезпечить можливість очного навчання в одну зміну. У Бориспільському районі триває будівництво нового протирадіаційного укриття на території Переяславського ліцею № 5Крім того, новим укриттям за потреби зможе користуватися і цивільне населення мікрорайону.

“Наш Київ” раніше повідомляв, що у навчальному закладі на Київщині встановлюють наземне укриття. 

Яку компенсацію на відбудову житла отримали мешканці Гостомеля за програмою "єВідновлення"