Відключення світла Київ

На сайті компанії YASNO з'явилася можливість дізнатися тип відключень електроенергії у своєму будинку. Сервіс поки працює у пілотному режимі.

Щоб побачити, який саме тип відключення застосовується за тією чи іншою адресою, потрібно зайти у розділ графіків відключень та ввести вулицю і номер будинку. 

Після цього з'явиться інформація про:

  • Локальні аварійні відключення. Якщо за вказаною адресою є якісь локальні аварії, то з'явиться інформація про них та про орієнтовний час відновлення постачання електроенергії.
  • Стабілізаційні відключення. Графік погодинних відключень є плановим, він вказується у таблиці за допомогою відповідних позначок. 
  • Екстрені відключення. Якщо за вказаною адресою діють  екстрені відключення поза графіками, то повідомлення про це з'являється над таблицею. також вказується орієнтовний час відновлення електропостачання, проте він може змінюватися на вимогу "Укренерго".

У YASNO зазначають, що інформація про екстрені та локальні аварійні відключення оновлюється приблизно кожні 30 хвилин. 

Крім того, у чат-боті YASNO прибрали пуш-сповіщення про застосування відключень. Замість цього користувач може у будь-який час дізнатися актуальний статус за допомогою кнопки "Можливі відключення".

Раніше у YASNO пояснили, як працюють алгоритми погодинних та екстрених відключень у Києві та за яким принципом вони відбуваються.

ДТЕК просить бізнес допомогти енергосистемі: як це можна зробити