На Рейтарській, 37 розбирають історичний будинок 1913 року: фото

Сьогодні, 18 липня, на вулиці Рейтарській, 37 знову почали розбирати історичний пам'ятку попри відкрите кримінальне провадження. Про це повідомив активіст та борець за збереження історичних будівель Києва Дмитро Перов у Facebook.

На Рейтарській, 37 розбирають історичний будинок 1913 року: фотоБіля будинку помітили бурову машину, а робітники почали розбирати оригінальний дощатий дах пам’ятки з тильного боку.

Активіст підкреслив, що розбирають будинок київського повітового земства 1913 року, який перебуває в Держреєстрі нерухомих пам’яток. Крім того, на будівлю укладений охоронний договір.

"Така собі компанія НЕСТ вирішила зайнятись фасадизмом", — йдеться у дописі Перова. Зазначається, що забудовники планують відреставрувати фасад, а все інше знести, щоб розширити площі "вшир".

На Рейтарській, 37 розбирають історичний будинок 1913 року: фотоНа Рейтарській, 37 розбирають історичний будинок 1913 року: фотоВ травні 2023 року на Рейтарській, 37 будівельна компанія НЕСТ почала зносити 130-річний флігель під виглядом реставрації, але спробу руйнування пам’ятки зупинили. 

Раніше ми писали, що на вулиці Івана Франка, 26 зупинили будівельні роботи в будинку 1899 року, у якому мешкав видатний український музикант Іван Дмитрович Михайловський.

На ВДНГ запустили збір коштів на ремонт аварійного басейну: як долучитися