У центрі Києва на Рейтарській зносять 130-річний флігель під виглядом реставрації

У центрі Києва, на Рейтарській, 37 будівельна компанія НЕСТ зносить 130-річний флігель під виглядом реставрації. Біля будинку висить паспорт об'єкта, де вказано, що планують зробити, повідомив активіст Дмитро Перов.

У центрі Києва, на Рейтарській,37 будівельна компанія НЕСТ зносить 130-річний флігель під виглядом реставрації.

Забудовник вирішив провести реставрацію фасаду з пристосуванням наявної будівлі до сучасних умов. Проте, згідно з інформацією Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, пам'ятками історії місцевого значення є як основна будівля (на Рейтарській, 37), так і дворова — на Рейтарській, 37а.

У Києві на Рейтарській зносять 130-річний флігельКиїв, на Рейтарській, 37Наразі фасадну будівлю вже позбавили внутрішніх вікон та готують до демонтажу, не дивлячись на те, що проєкт знесення історичних будівель пам’яток Департаментом не погоджувався.

"За проєктом архітектурних перетворень - від пам’ятки має лишитись лише фасад і то - суттєво видозмінений", — підкреслює Перов. Крім того, власник уклав на будівлю охоронний договір.

Київ, на Рейтарській, 37 зносять історичну будівлюБудівельна компанія хоче пришвидшити демонтаж, тому працює без вихідних, повідомили представники активістів з об'єднання "Цегла". Вони показали, як зараз виглядає фасад, який готують до знесення.

Київ, на Рейтарській, 37 зносять історичну будівлюПісля звернення місцевої депутатки Ксенії Семенової, поліція відкрила кримінальне провадження стосовно руйнування чи пошкодження об’єктів культурної спадщини.

Київ, на Рейтарській, 37 зносять історичну будівлюФлігелю будівлі на Рейтарській, 37 вже майже 130 років, у ньому мешкав громадський діяч і письменник Микола Шаповал, а також тут розташовувалася Київська повітова земська управа.

Раніше ми писали, що у Звіринецькому сквері, що розташований в Печерському районі між вулицями Вільшанською та Бойчука, знову хочуть поновити будівництво ЖК.

У травні в Києві приватизують п'ять об'єктів нерухомості: які саме