Будинок Яна Биковського на вулиці Костянтинівській у Києві

У Києві на вулиці Костянтинівській 6/8 планують відреставрувати кам’яницю київського війта — пам’ятку архітектури XVII–XVIII століть. Споруду ще називають "будинок Яна Биковського" або "будинок Петра I".

Про це стало відомо з оголошення на сайті публічних закупівель Prozorro.

У Києві проведуть реставрацію кам’яниці київського війта — будинку Яна БиковськогоТендер на реставрацію оголосив київський науково-методичний центр з охорони, реставрації та використанню пам’яток історії, культури й заповідних територій. Очікувана вартість робіт — понад 3 мільйони гривень. 

У Києві проведуть реставрацію кам’яниці київського війта — будинку Яна БиковськогоВідкриті торги відбудуться 6 травня. Переможець має виконати реставраційні роботи до 10 грудня 2024 року.

Кам’яниця київського війта — це один унікальних і найстаріших будинків Києва. Він має оригінальну об'ємно-просторову композицію з рисами оборонної споруди. У 2007 році в будинку провели ремонт, а у 2019 році в приміщенні відкрили музей.

Нагадаємо, що команда благодійної організації "Має значення" поділилась деталями щодо відновлення історичної вивіски "Перукарня".

Стан Поштової площі потребує перевірки: чи існує загроза деформації тунелю метро