Центр для переселенців
Фото: facebook.com/PodilRDA

У Подільському районі Києва відкрили Консультаційний центр для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомили у пресслужбі Подільської РДА.

Консультаційний центр розташований у приміщенні Будинку дитячої творчості Подільського району за адресою: Контрактова площа, 12. Відвідувачів там прийматимуть щовівторка, з 10:00 до 16:00.

В центрі вимушені переселенці можуть отримати консультації з соціальних питань, питань пенсійного забезпечення та працевлаштування, а також вторинну правову допомогу і послуги психолога. Також тут надаватиме консультації представник Секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Від самого початку російського вторгнення в Україну, тобто з 2014 року, в Подільському районі Києва було зареєстровано 15 805 внутрішньо переміщених осіб. 6555 з них — це люди, які були вимушені залишити свої домівки після 24 лютого 2022 року, в тому числі 1050 дітей та 348 осіб з інвалідністю. 

Нагадаємо, наприкінці червня ще один центр для переселенців відкрили у Солом'янському районі міста. Також переселенцям надають безкоштовні консультації юриста і психолога у просторі Vcentri HUB Шевченківського району.

Скільки вимушених переселенців приїхало до Києва з 24 лютого