На Подолі лікуватимуть дерева

На столичному Подолі найближчим часом бюджетним коштом вилікують десять дерев. Про це у групі "Подоляночка" повідомив автор ініціативи Андрій Косецький.

Він розповів, що півтора року тому подав на конкурс Громадського бюджету проєкт "Лікування дерев на Подолі". Проєкт переміг, а зараз на його реалізацію виділили бюджет у розмірі 120 тисяч гривень. За ці гроші планують провести обрізку і лікування десяти подільських дерев у районі станції метро "Контрактова площа".

Роботи розпочнуться найближчим часом. Ініціатор проєкту каже, що "в ідеалі" їх потрібно закінчити до Нового року.

Займатися цим буде арборист Володимир Ветроградський, який вже понад 15 років лікує київські дерева. Серед іншого, він лікував 70-річний ясен Аристарх на вулиці Ярославській. У 2018 році розташована поруч кав'ярня First Point збирала гроші на лікування дерева, яке хотів зрубати "Київзеленбуд".

Нагадаємо, у Києві запровадять європейські стандарти по догляду за деревами. Це означає, що у столиці саджатимуть, обрізатимуть та доглядатимуть за деревами згідно зі стандартами Євросоюзу. А у майбутньому ці стандарти запровадять і в інших громадах України.

З'явилась онлайн-карта усіх дерев на вулицях центра Києва