На нових номерних знаках для електромобілів приберуть символи Z та V
Фото: facebook.com/Igor.fris

Власники електромобілів в Україні більше не отримуватимуть державні номерні знаки із символами Z та V. Про це повідомив депутат Ігор Фріс, який разом з юристами раніше направив відповідне звернення до Міністерства внутрішніх справ.

"Щойно заступник міністра МВС Богдан Драпятий повідомив, що міністерство дивитися в тому самому напрямку, що і ми з Андрій Сторожук", — написав він.

За словами депутата, МВС прийняло рішення більше не робити "зелені" державні номерні знаки для електромобілів із символами Z та V наприкінці. Натомість, з 9 травня власники електрокарів зможуть отримати нові номерні знаки із суфіксом, що починається на латинську літеру Y. 

"Міністерством прийняті управлінські рішення, спрямовані на непоширення символіки, яка використовується збройними та іншими воєнними формуваннями неонацистської тоталітарної росії у війни проти України", — зазначив Фріс. 

Нагадаємо, що напочатку квітня Верховна Рада України визнала росію державою-терористом, а її режим — нацистським і тоталітарним. Також в Україні заборонили пропаганду російського нацистського тоталітарного режиму, зокрема її символіки — латинських літер "Z" і "V", які використовують для символи вторгнення в Україну. Заборона на символіку Z та V також діє у Молдові, Латвії та інших країнах. 

Спротив російській окупації, день 76