На Лук'янівці демонтували дах історичної пам'ятки архітектури: фото

У Києві поблизу станції метро "Лук'янівська" розібрали дах історичної будівлі, що має статус памʼятки архітектури.

Про це повідомили у пам'яткоохоронному хабі "Цегла".

Йдеться про приміщення електростанції Лук'янівського парку міської залізниці на вулиці Дегтярівській, 7б, спорудженого у 1908-1909 роках у популярному тоді стилі модерн.

За словами активістів, у вівторок, 22 серпня, там демонтували дах та частину міжповерхового оригінального перекриття. 

Ця будівля отримала охоронний статус ще у 1986 році. Після закриття Лукʼянівського трамвайного депо у 2005 році, вона тривалий час стояла пусткою.
Нагадаємо, що на вулиці Дегтярівській планують збудувати ТРК "Лук’янівка", який має стати першим торговельно-розважальним центром України, у комплекс якого увійдуть архітектурні пам’ятки — будівля Лук’янівського парку міської залізниці та будівля електростанції Лук’янівської міської залізниці. Його будівництво розпочали ще восени 2013 року.

Зазначається, що у жовтні 2015 року будівельники завершили укріплення фундаменту будівлі електростанції, демонтаж аварійної покрівлі та встановили тимчасові шпренгельні ферми, а також демонтували внутрішні конструкції до середини будівлі. 

Раніше ми писали, що власник Садиби Баккалинського на Лук'янівці зняв інформаційну табличку про історичну цінність будівлі та викинув її у смітник. 

Пошкоджений внаслідок обстрілів бізнес-центр на Лук'янівці відновлять до осені