Власник Садиби Баккалинського на Лук'янівці зірвав інформаційну табличку про історичну цінність будівлі та викинув її у смітник.

Власник Садиби Баккалинського на Лук'янівці зняв інформаційну табличку про історичну цінність будівлі та викинув її у смітник. Про це повідомив активіст Дмитро Перов у Facebook.

У Києві власник садиби Баккалинського зняв табличку про історичну цінність будівліНещодавно столичні активісти разом з комунальниками "Київзеленбуду" провели прибирання довкола історичної садиби на вулиці Іллєнка, 30. Зокрема, полакували вхідні двері та встановили інформаційну табличку щодо цінності історичної будівлі. Проте власник будівлі зняв її та викинув.

У Києві власник садиби Баккалинського зняв табличку про історичну цінність будівлі"Вочевидь історія власного міста  мало цікава теперішнім власникам будинку", — підкреслив Перов.

У Києві власник садиби Баккалинського зняв табличку про історичну цінність будівліНагадаємо, що в травні Київська міська прокуратура зобов’язала власника будівлі, компанію "Амелін-30", через суд укласти охоронний договір на пам’ятку. Проте власник відмовився це робити. Вже навіть з'явилися рендери щодо забудови цієї ділянки.

Особняк Баккалинського у 2021 році занесли до Переліку об'єктів культурної спадщини як будинок зі статусом "Щойно виявлений об'єкт культурної спадщини". Це останній збережений зразок одноповерхової житлової забудови на вулиці Юрія Іллєнка.

Раніше ми писали, що приміщення столичного університету імені Карпенка-Карого повернули у державну власність.

У Києві знесли найстаріший будинок на Жилянській: у КМДА назвали причину