На концертах в Європі для України вже зібрали понад 83 млн євро
Фото: facebook.com/jamalaofficial

Завдяки концертам у різних країнах Європи на допомогу Україні вже вдалося зібрати понад 83 млн євро. Про це повідомила співачка повідомила Джамала.

"Зараз кожен використовує свій ресурс, щоб допомогти. Я вважаю своїм обов'язком розповідати про злочини росії мільйонам людей по всьому світу та закликаю допомагати нам. Тільки завдяки європейським друзям нам вже вдалося зібрати мільйони", — написала вона.

Так, 3,3 млн євро відправили глядачі фіналу Нацвідбору на Євробачення у Берліні. А загалом у рамках кампанії зі збору коштів для людей в Україні, яку організував найбільший німецький телерадіомовник ARD, було зібрано близько 67 мільйонів євро. Ці кошти передали організаціям Aktion Deutschland Hilft та Bündnis Entwicklung Hilft, що надають допомогу українцям.

Ще 52 тисяч євро зібрали на шоу The Voice у Литві. Донації передали місцевому фонду Blue/Yellow, який допомагає українській армії.

А 950 тисяч євро було зібрану в рамках благодійного концерту We are one в Бухаресті, до якого долучилися Том Оделл, Армін ван Бюрен та інші відомі музиканти. Внески передали румунському "Червоному хресту".

Крім того, 13,4 млн фунтів стерлінгів зібрали на ще одному благодійному заході Concert For Ukraine у Бірмінгемі. В ньому взяли участь Ед Ширан, Грегорі Портер, Snow Patrol та інші.

Спротив російській окупації, день 42