В окопі біля Бородянки та на КПП біля Ірпеня французький художник Крістіан Гемі створив портрети загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла.

На Київщині з'явилися одразу декілька портретів загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі". Їх створив французький художник Крістіан Ґуемі, відомий під псевдонімом С215. 

портрет Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі" в окопі біля БородянкиПерший фотопортрет художник написав в окопі біля Бородянки. Митець намалював командира батальйону "Вовки Да Вінчі" на дошках у траншеї у чорно-білих тонах, щоб українські військові відчували силу та підтримку, яку він надавав своїм побратимам.

Портрет Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі" на КПП в Ірпені

Другий портрет у патріотичних кольорах художник створив на КПП біля Ірпеня. Поряд з обличчям Героя розташовано Герб України.

Нагадаємо, що про загибель Дмитра Коцюбайла стало відомо 7 березня. Під час обстрілу росіян він отримав осколкове поранення в шию. Дмитру було 27 років, з них 9 — він боронив Україну. Воїн був молодшим лейтенантом та командиром батальйону "Вовки Да Вінчі" в складі 67-мої окремої механізованої бригади. У 2021 році отримав звання Героя України.

Раніше ми писали, що у центрі Києва з'явився новий патріотичний стінопис "Слава Україні. Героям слава" із зображенням Героя України Олександра Мацієвського, якого розстріляли росіяни після того, як він вимовив: "Слава Україні". 

"Французький Бенксі" С215 створив нові мурали в Бородянці та Києві: фото