У центрі Києва на будівлі ВРУ з'явився мурал із зображеням Героя України Олександра Мацієвського, якого розстріляли росіяни після слів: Слава Україні.

У центрі Києва з'явився новий патріотичний стінопис "Слава Україні. Героям слава" із зображенням Героя України Олександра Мацієвського, якого розстріляли росіяни після того, як він вимовив: "Слава Україні". 

Автор муралу — французький художник Крістіан Ґуемі, який відомий під псевдонімом С215. Ідея створення стінопису з'явилася під час офіційного візиту представників ВРУ до Французької Республіки у січні 2023 року, коли депутати відвідали фотовиставку митця.

У центрі Києва з'явився новий патріотичний стінопис  "Слава Україні. Героям слава" із зображенням Героя України Олександра Мацієвського, якого розстріляли росіяни після того, як він вимовив: "Слава Україні". Патріотичний мурал, який створили на адміністративні будівлі Верховної Ради України, присвятили пам’яті усіх загиблих під час війни, повідомили на сайті ВРУ.

"Ми завжди маємо пам’ятати про подвиг кожного нашого героя, кожної героїні, які ціною всього наближають Перемогу України над жорстоким російським агресором. І ця пам’ять має увіковічитися з покоління у покоління", — наголосив Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний.

Це не перша робота французького митця. Нещодавно паризький вуличний художник C215 створив стінопис у Бородянці. На розвалинах одного зі зруйнованих будинків він зобразив портрет Лесі Українки. Також його роботи помітили у Львові, Житомирі, Бучі, Гостомелі й Ірпені.

Раніше ми писали, що у Подільському районі Києва з'явився новий патріотичний мурал "Заради свободи". Він уособлює силу, незламність, самовідданість та боротьбу українських воїнів.

У Києві з'явився мурал на підтримку полонених бійців з "Азовсталі"