У селі Микуличі Бучанського району Київщини збудують школу з майже нульовим енергоспоживанням: освітній заклад допомогає зводити Фінляндія
Зруйнована школа у Микуличах

У селі Микуличі Бучанського району збудують школу з майже нульовим енергоспоживанням (NZEB) — новобудова замінить дві зруйновані війною будівлі освітнього закладу. 

Про це повідомляє Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO), що надає фінансову підтримку різним екологічно важливим проєктам.

Школу у Микуличах пошкодили ракетними ударами у лютому-березні 2022 року, а дітей перевели до шкіл у сусідніх селах та містах. Проєкт не тільки відновить місцеві освітні заклади, а й забезпечить енергоефективне навчальне середовище для учнів, включаючи ВПО та осіб з інвалідністю.

Роботи фінансуються Фінляндією через Програму НЕФКО Зеленого відновлення України.

Фінляндія підтримує відновлення та відбудову зруйнованих російською війною шкільних будівель в Україні. Ми фінансуємо проєкти з відродження освітнього сектору країни та сприяння ширшому забезпеченню шкільним харчуванням. Працюючи разом з НЕФКО над конкретними діями, ми допомагаємо відбудувати муніципальну інфраструктуру”, — зазначив Вілле Тавіо, міністр зовнішньої торгівлі та розвитку.

Нова будівля матиме модульний збірний дерев’яний каркас і буде розрахована на майже 200 учнів початкової та середньої школи, 1-9 класів. Там обладнають сонячні панелі й проведуть інші заходи з енергоефективності — загалом планують отримувати понад 38% енергії з відновлюваних джерел.

Раніше “Наш Київ” писав, як відновлюють багатоповерхівки у Василькові.

Київ долучився до міжнародної кампанії, спрямованої на зменшення використання пластику