На Київщині збудують другу чергу “Містечка Хансена” для переселенців: подробиці

В селі Колонщина на Київщині збудують другу чергу “Чудо-містечка Хансена” для внутрішньо переміщених осіб старшого віку — там зможуть оселитися до 200 осіб.

Про це повідомив очільник Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко.На Київщині збудують другу чергу “Містечка Хансена” для переселенців: деталіНа Київщині збудують другу чергу “Містечка Хансена” для переселенців: деталіМістечко — це комплекс індивідуальних житлових будинків та об’єктів інфраструктури. 

Першу чергу відкрили восени 2023 року — у комплексі вже мешкають 105 родин. Це 160 осіб віком від 65 до 100 років з Донеччини, Херсонщини, Луганщини, Запоріжжя, Сумщини, Харківщини. На Київщині збудують другу чергу “Містечка Хансена” для переселенців: деталіПроживання у містечку абсолютно безкоштовне, мешканці навіть не сплачують за комунальні послуги. На Київщині збудують другу чергу “Містечка Хансена” для переселенців: деталіВсі оселі відремонтовані та повністю мебльовані, облаштовані сантехнікою, побутовою технікою, кондиціонерами, посудом, текстилем. Кожне помешкання має вихід на власну терасу. На Київщині збудують другу чергу “Містечка Хансена” для переселенців: деталіТакож є все для дозвілля: на території розмістили кінотеатр, їдальню з терасою, салон краси, спортзал, бібліотеку тощо. На Київщині збудують другу чергу “Містечка Хансена” для переселенців: деталіНа Київщині збудують другу чергу “Містечка Хансена” для переселенців: деталіБільшість сімей вже не зможуть повернутися додому і можуть мешкати в Чудо-містечку постійно. 

Загалом ще побудують оселі для 115 родин.На Київщині збудують другу чергу “Містечка Хансена” для переселенців: деталі“Наш Київ” також писав, що Ірпінь є лідером з відбудови за державною програмою “єВідновлення”.

У Києві хочуть знести кіоск “Міського театру”: що відомо