На Київщині затримали зловмисника, який виманював гроші у родини зниклого військового

У Київській області співробітники СБУ затримали зловмисника, який виманював гроші у родини військового. Кошти він нібито направляв на його лікування.

Про це Служба безпеки повідомила у Telegram. 

Шахраєм виявився мешканець Бориспільського району. Він намагався ошукати брата свого односельця — молодшого сержанта ЗСУ, який не виходив на зв’язок після артобстрілу українських позицій під Бахмутом. 

За даними слідства, зловмисник повідомив родичу військового, що зниклий нібито перебуває у шпиталі на території Білорусі та потребує складної операції. Для сприяння "порятунку" захисника він запропонував переказати 2 тисячі доларів на власні банківські картки.

Правоохоронці завчасно викрили зловмисника та задокументували три факти отримання грошей. Крім цього, під час обшуку за адресою проживання фігуранта знайшли набої різного калібру та бойову гранату.

Наразі затриманому повідомлено про дві підозри: у шахрайстві та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. 

Нагадаємо, у Києві затримали чоловіка, який продавав українським військовим неіснуючу тактичну зброю ручної роботи через соцмережі.

СБУ затримала ворожого інформатора, який шпигував за військкоматами Києва