12 червня на Київщині застосували аварійні відключення: що відомо

Зранку, 12 червня, у Київській області ввели аварійні відключення світла. Внаслідок грози, дощу та вітру знеструмлені 36 ліній та 611 трансформаторних підстанцій.

У ДТЕК повідомили, що ремонтують пошкоджені ЛЕП, але негода заважає енергетикам відновити подачу світла. Також можливі нові аварії в мережах.

12 червня на Київщині ввели аварійні відключення світла"Наші фахівці вже ліквідовують наслідки негоди. Задача – максимально оперативно відновити сьогодні роботу всіх ліній вищої напруги – 10 кВ та взятися за заявки клієнтів по мережах нижчого класу напруги 0,4 кВ, щоб повернути світло в усі домівки. Однак, сильний вітер із дощем ускладнюють роботи, що може спровокувати нові аварії в мережах", — йдеться у дописі ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Мешканців Київщини просять не підходити до пошкоджених ліній електропередач та очікувати відновлення електроенергії.

Дізнатися про причини відключення світла за адресою вашого будинку можна на сайті ДТЕК у розділі "Відсутня електроенергія" або написавши у чат-бот у Viber або Telegram.

Нагадаємо, що зранку відбувся ракетний обстріл Києва. На Київщині працювали мили ППО, внаслідок падіння уламків є пошкодження та постраждалі.

Чи готовий громадський транспорт Києва до спеки: подробиці